DUURZAAM EN 100% EERLIJK

Onderweg naar een nieuwe duurzame morgen

Duurzaam Koffie Branden

Wat maakt Hesselink Koffie duurzaam?

Duurzaam betekent bij Hesselink Koffie meer dan enkel een duurzame koffieboon. Ecofys, een Nederlands consultancybedrijf voor duurzame energie, heeft hier interessante studies over uitgevoerd. Hieruit bleek dat de CO2-voetafdruk van koffie voor 14% bij de plantage zit, voor 6% bij het transport, voor 12% bij het productieproces en voor 68% bij het eindgebruik.

Deze eerste drie onderdelen kunnen wij beïnvloeden door duurzaamheid door te voeren in ieder aspect van onze organisatie. Om voor u inzichtelijk te maken hoe wij dat doen, hebben we ‘Hesselinks Sustainability Grid’ ontwikkeld. Hierin vindt u precies terug hoe onze processen zijn vormgegeven.

Hesselink Koffie staat voor duurzame CO2-neutrale koffie, in elke zin van het woord. Zo kunt u onder andere teruglezen welke duurzame koffiebonen we gebruiken,  hoe onze branderij zelf zijn groene energie opwekt en andere energiebesparende maatregelen neemt.

Om het streven naar duurzaamheid meer kracht bij te zetten, is de Hesselink Koffie Foundation in het leven geroepen. Vanuit deze stichting worden verschillende duurzaamheidsprojecten gesteund, zoals bijvoorbeeld een zonne-energie project waarbij koffiegemeenschappen worden voorzien van duurzame stroomvoorzieningen.

Uiteraard willen we ook weten wat het effect is van de milieubesparende maatregelen die wij nemen. Daarom hebben we door de Climate Neutral Group onze CO2-voetafdruk in kaart laten brengen. In dit rapport  is inzichtelijk gemaakt wat onze CO2-uitstoot in 2014 is geweest en hoe deze is opgebouwd.

1. HERKOMST
1. HERKOMST
HERKOMST VAN DE KOFFIE
INKOOP VOLGENS HOGE KWALITEITSEISEN
Om de kwaliteit van onze koffie te kunnen waarborgen, werkt Hesselink Koffie enkel samen met partijen die aangesloten zijn bij de vooraanstaande koffiekeurmerken.
2. INKOOP
2. INKOOP
INKOOP VAN DE KOFFIE
VERANTWOORD INKOPEN BESPAART HET MILIEU
Bij Hesselink Koffie staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Wij nemen verschillende maatregelen om de duurzaamheid binnen onze koffie supply chain te bevorderen.
3. ENERGIEBRON
3. ENERGIEBRON
DUURZAME ENERGIEBRON
DUURZAME ENERGIEBRON
Met behulp van bijna 400 zonnepanelen wekt Hesselink Koffie eigen energie op, waardoor de CO2-footprint wordt verkleind.
4. BRANDEN
4. BRANDEN
HOE DE KOFFIE GEBRAND WORDT
UITERST EFFICIENT EN DUURZAAM BRANDEN
Het brandproces gebeurt op de meest efficiënte manier met de modernste apparatuur. Zo gaat geen energie verloren en wordt aan alle milieuvoorschriften voldaan.
5. VERPAKKING
5. VERPAKKING
KOFFIE VERWERKINGSPROCES
MILIEU BEWUST VERPAKKEN
De verpakkingen van Hesselink Koffie worden volledig aluminiumvrij geproduceerd en zijn daardoor minder belastend voor het milieu.
6. BESTELLING
6. BESTELLING
SLIM KOFFIE INKOPEN
ELKE KEER VERSE KOFFIE
De koffie wordt zo efficiënt mogelijk bezorgd: één keer per twee weken in plaats van elke week, in combinatie met een digitaal bestelsysteem.
7. AFVALVERWERKING
7. AFVALVERWERKING
GESCHEIDEN AFVALVERWERKING
MINIMALE CO2 UITSTOOT
Het afval wordt volledig gescheiden aangeboden (bio, folie, papier en rest) en draagt bij aan een betere recylcing.
8. HUISVESTING
8. HUISVESTING
MILIEUBEWUST HUISVESTEN
MILIEUBEWUST HUISVESTEN
Het bedrijfspand van Hesselink Koffie is voorzien van hoogwaardige isolatie, wordt verlicht door LED-verlichting en is uitgerust met een Heat Recovery Systeem.
9. INNOVATIE
9. INNOVATIE
FINGERPRINTED (SERIOUS COFFEE)
FINGERPRINTED (SERIOUS COFFEE)
Het Fingerprinted koffieconcept is onze meest duurzame koffie. De koffie is dubbel gecertificeerd met zowel een Fairtrade-keurmerk als een biologisch keurmerk.

WIJ HEBBEN ONS AANGESLOTEN BIJ DE VOLGENDE INSTANTIES

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken