Wegwerpbeker versus mok?

Duurzaamheid is het sleutelwoord van ons familiebedrijf. Wij streven er dan ook naar om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu en de mens, maar het kan ook nog eens kosten besparen. Bij Hesselink Koffie krijgen wij vaak de vraag wat het antwoord is op de volgende discussie: Is een wegwerpbekertje van plastic of papier slechter voor het milieu dan een stenen kop of mok? Daarom leggen we je haarfijn uit wat milieubewuster is!

Hoe gebruik je de beker? Namelijk afwassen en weggooien hebben beide effect op het milieu. Je kunt je beker wel vaker dan een keer gebruiken oftewel recyclen, dat is altijd een goede keuze voor het milieu en het scheelt óók nog afval of afwas.

  • Gebruik je een mok voor koffie of thee? Gebruik die dan meerdere keren oftewel recycle het, zonder af te wassen (of spoel met koud water). Was de mok uiteindelijk in een volle, energiezuinige afwasmachine (energielabel A).
  • Heeft jouw bedrijf wegwerpbekertjes voor koffie en thee? Gebruik die dan zo vaak mogelijk of spoel ze eventueel met koud water.
  • Gaat het om plastic wegwerpbekertjes, laat deze dan ophalen voor recycling of vergisting. Gescheiden inzameling is haalbaar als een bedrijf 500 bekertjes (of meer) inlevert per keer; de bekertjes moeten wel schoon worden ingeleverd.
  • Gebruik je thuis plastic bekertjes (voor een kinderfeestje of picknick)? Hoewel ze eigenlijk gewoon gerecycled kan worden, zijn het officieel géén verpakkingen en horen ze dus bij het restafval.

Helemaal duidelijk hoeveel verschil het maakt voor het milieu ‘of je drinkt een wegwerpbekertje van plastic, papier of een afwasbare mok of beker’ is er nóg niet. Maar milieuvriendelijke tips zijn er dus wel!

Ook duurzame koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Recommended Posts

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken