Vijf redenen om koffie te drinken

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe voornemens: stoppen met roken, zuiniger leven, maar wat dacht u van het goede voornemen om vaker een koffiemoment in te lassen? Samen met uw werknemers of familie en vrienden. Wij juichen het in ieder geval toe. Niet alleen omdat koffiemomenten de momenten zijn om even stil te staan en met aandacht te beleven, maar ook omdat het drinken van koffie goed zou zijn voor de gezondheid.

Het zwarte goud is letterlijk goud waard. Afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken geweest naar de gezondheidseffecten van koffie. Hieruit blijkt dat het drinken van koffie veel aangename effecten kan hebben. Plan dus vaker (gezamenlijk) een koffiemoment in. Goed voor het teamgevoel, maar dus ook voor de gezondheid van uzelf of uw werknemers.

 1. Koffie bevat veel meer antioxidanten dan we denken

  Groenten en fruit zijn natuurlijk hartstikke gezond, maar wist u dat het menselijk lichaam de meeste antioxidanten uit koffie schijnt te halen? Koffie bevat veel meer antioxidanten dan we mogelijk denken.

 2. Koffie maakt mogelijk slimmer

  Koffie geeft ons niet alleen een energieboost, maar het maakt ons mogelijk ook slimmer. Dat zou vooral te wijten zijn aan het feit dat onze hersenen door de cafeïne wellicht efficiënter en slimmer te werk gaan. Intelligente functies als reactietijd, aandacht en logisch redenen zouden hierdoor kunnen verbeteren.

 3. Koffie kan stofwisseling en vetverbranding verhogen

  De cafeïne in koffie kan bijdragen aan een snellere stofwisseling en hogere vetverbranding. Dat zou te maken hebben met het feit dat cafeïne voor meer energie zorgt, waardoor de stofwisseling kan versnellen.

 4. Hesselink Koffie maakt gelukkig

  (Hesselink) Koffie maakt gelukkig. Koffie zou namelijk de productie van serotonine, het gelukshormoon, stimuleren. Overigens zorgt goede, lekkere, duurzame koffie op het werk ook voor gelukkigere werknemers. Bekijkt u hier onze duurzame, eigen gebrande koffie en zorg zelf voor fijne geluksmomenten.

 5. Koffie kan zorgen voor betere fysieke prestaties

  We schreven al eerder over dat koffie de sportprestaties kan verbeteren. Onze spieren raken door de cafeïne namelijk minder snel vermoeid, waardoor we meer uithoudingsvermogen zouden hebben. Daarnaast kan koffie onze bloedcirculatie verbeteren, waardoor onze spieren meer zuurstof ontvangen en we langer door kunnen.

Met de koffie van Hesselink Koffie wordt ieder koffiemoment nog specialer. Wij vinden namelijk dat iedereen gelukkiger moet worden van koffie. Daarom zien we toe op een eerlijke en duurzame totstandkoming van onze producten. Zo wordt iedereen u, uw werknemers, collega’s en de koffieboeren gelukkiger van koffie.

Ook duurzame koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Recommended Posts

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken