Excellent Flavors

Over smaak valt te twisten

We zijn het er over eens dat over smaak te twisten valt, maar binnen Hesselink Koffie streven wij naar een uniek smaakprofiel. Naar de échte Hesselink Koffie smaak. Onze koffie, ons smaakpalet is dan ook te herkennen aan de volle, ronde, zoete smaak waarin tonen van diverse noten als hazelnoot naar voren komen. We leggen je graag uit wat er in het proces gebeurt. Koffie-inkoop is de basis van de kwaliteit die wij leveren. Iedere oogst kan anders smaken dan de vorige partij, maar smaak en kwaliteit zijn te allen tijde optimaal. Iedere partij wordt daarom nauwkeurig getest. Onze melangeurs passen de melange aan als dat nodig is, zodat kwaliteit en optimale smaak gegarandeerd blijft.

Onze melanges

Bij Hesselink Koffie gaan we altijd op zoek naar de beste smaakprofielen. De melanges worden dan ook, waar mogelijk, keer op keer geperfectioneerd. Dit resulteert in het feit dat we melanges bieden voor iedere gelegenheid. We streven naar een uniek smaakprofiel, naar de échte Hesselink Koffie-smaak. Hoe we dat doen lees je hieronder.

Bekijk onze melanges

De stappen van ons inkoopproces

Nadat de koffie is ingekocht, ontvangen wij een sample van de ongebrande koffie van onze leveranciers. Daarmee begint het testproces. Pas als we zeker weten dat de koffie goed smaakt en van de gewenste kwaliteit is, verwerken we het in onze melanges. We laten niets aan het toeval over. Bekijk de stappen die we doorlopen in het proces hieronder.

Keuren van de groene, ongebrande koffiebonen

Het proces begint met het keuren van de ongebrande boon. De kleur en geur hiervan zegt al veel over de kwaliteit, evenals de vorm van de koffieboon. Onze melangeurs gaan na of de bonen egaal en fris van kleur zijn. Ook wordt er gekeken of de bonen dezelfde grootte hebben. Daarnaast zegt de geur veel over de kwaliteit. Hebben de bonen een groene, frisse geur? Dan komen ze door de selectie.

Branden op de monsterbrander

Wanneer de bonen door de eerste selectie zijn gekomen, kijken we hoe de boon reageert op temperatuur en hoe de bonen zich ontwikkelen. Tijdens deze stap wordt in de gaten gehouden of de bonen egaal bruin kleuren en of de grootte zich gelijkmatig ontwikkelt. Ook tijdens deze stap in het proces speelt geur een belangrijke rol. Daarom testen we of er aangename aroma's vrijkomen bij de proefbranding.

Cuppen van koffie

De zojuist vers gebrande koffie wordt getest op smaak. De eerste koffie wordt ermee gezet en geproefd. Dit proces noemen we cuppen. Dit is de laatste stap voordat de koffie wordt getransporteerd. Als de resultaten positief zijn, wordt de partij afgeroepen. Tijdens deze stap wordt er wederom gecheckt of er aangename aroma's vrijkomen tijdens het malen en zetten van de koffie. Ook wanneer de koffie eenmaal is gezet, is het belangrijk dat de koffie goed van geur is. Als laatste stap wordt nagegaan of de smaak is zoals men dat mag verwachten van Hesselink Koffie. Alleen als al deze stappen positief worden doorlopen, wordt de koffie goedgekeurd.

Transport en ontvangst

Nu de koffie is goedgekeurd, wordt het vanuit de haven via de importeur naar de branderij getransporteerd. Voordat de bonen in Winterswijk aankomen, worden ze getest in Zeebrugge. We hebben voor de inkoop van onze bonen gekozen voor EFICO Seabridge. Duurzaamheid staat ook bij hen zeer hoog in het vaandel en er wordt geopereerd vanuit een duurzaam pand in Zeebrugge. We hebben ervoor gekozen onze koffie één keer per maand te bezorgen. Door grotere partijen te leveren aan de klant, hoeven de bezorgwagens minder vaak de weg op en wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk teruggedrongen.

De melanges

Het bovenstaande proces resulteert in prachtige koffie. Of je nou van zeer krachtige of wat mildere koffie houdt. Wij weten precies wat de juiste formule is om te komen tot dé echte Hesselink Koffie melange. Door de jaren heen hebben we namelijk in onze eigen koffiebranderij van dag tot dag onze melanges geperfectioneerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij melanges hebben voor iedere gelegenheid. We zijn het er over eens dat over smaak te twisten valt, maar binnen Hesselink Koffie streven wij naar een uniek smaakprofiel. Naar de échte Hesselink Koffie smaak. Onze koffie is dan ook te herkennen aan de volle, ronde, zoete smaak waarin tonen van diverse noten als hazelnoot naar voren komen. Onze blends worden met zorg gemaakt.

TIP: ONTDEK ONZE SPECIALTIES

We bieden verschillende soorten speciale koffie voor de horeca en bedrijven, zoals Single Origins. Deze koffie is gemaakt van bonen uit één specifieke regio. Alleen de beste bonen uit die regio worden geselecteerd en gebruikt voor diverse melanges. Natuurlijk worden ook onze Single Origins koffies op de easy roastmethode gebrand en soft vacuüm verpakt om de aroma’s te behouden.

Ontdek Single Origin

Onze meest duurzame koffie: Fingerprinted

Fingerprinted koffie is de meest duurzame koffie van Hesselink. Het is een kwaliteitskoffie zoals je van Hesselink gewend bent, maar met meer rendement voor de producent. Op deze manier serveer je koffie waar iedereen een goed gevoel aan overhoudt. De Fingerprinted koffie beschikt over een Max Havelaar Fair Trade certificering en een biologische SKAL-certificering.

BEKIJK AL ONZE STAPPEN VAN GROEN NAAR GELUK:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan