Craftsmanship

WIJ ZIJN EROP GEBRAND

De koffie wordt gebrand in onze eigen branderij. Dit doen we zelf om een goed oogje in het zeil te kunnen houden wat betreft de kwaliteit van de koffie. Als écht familiebedrijf dat al 135 jaar in het vak zit, kennen we de ambacht van het branden en alle kneepjes van het vak.

HET BRANDPROCES

Om de echte ‘Hesselink Koffie-smaak’ aan onze koffie te geven, branden we de bonen volgens de
easy-roastmethode.
×
Easy roast methode
Easy Roast Methode Tegenwoordig worden veel koffiebonen op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om koffiebonen te bereiden, is het zogenaamde roosteren. Ook wel een vertraagde vorm van branden. Branden volgens de easy roast methode betekent dat het roosteren langer duurt, waardoor elke koffieboon de tijd krijgt om zich qua smaak en aroma optimaal […] Lees meer
Dit is een moderne techniek van branden, waarbij de bonen geroosterd worden en daardoor langer de tijd krijgen om zich qua smaak en aroma optimaal te ontwikkelen.

Duurzaam proces

Ook in het brandproces proberen we de uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. De restwarmte die bij het productieproces vrijkomt, wordt gebruikt om het pand mee te verwarmen middels een Heat Recovery System. Ook maken we gebruik van moderne apparatuur en nieuwe technieken, waardoor de koffie op een efficiënte manier gebrand kan worden.

Het productieproces

Als de bonen vanuit EFICO
Seabridge
×
Seabridge
SEABRIDGE Voor de distributie van koffie werkt Hesselink Koffie samen met distributeur Seabridge, een logistiek centrum en distributieplatform van ‘groene’ koffie. Het bedrijf is houder van het certificaat ‘Green Building’ van de Europese Commissie. Dit, dankzij hun unieke beheersysteem van afvalstoffen. Alles binnen Seabridge gebeurt op een CO2-neutrale wijze dankzij de groene energie die ter […] Lees meer
in Winterswijk arriveren, begint het productieproces. Tijdens dit proces krijgen de bonen de échte ”Hesselink Koffie-smaak”. Hoe dat proces eruit ziet, vertellen we je graag.

 

1. Melangeren

Het productieproces begint met het melangeren van de koffie. Tijdens deze stap worden de juiste verhoudingen om de verschillende blends te creëren gemelangeerd. Dit proces is volledig geautomatiseerd. De recepten van de blends zijn opgeslagen in het systeem en worden automatisch opgehaald. Zo worden de melanges in de juiste verhouding samengesteld om op die manier de continuïteit in de smaak te waarborgen.

2. Branden

Het branden van de koffie wordt gedaan in de zogenoemde trommelbrander. De bonen worden hierin op een temperatuur van 190 tot 206 graden gebrand. Dit gebeurt op de
Easy-Roastmethode.
×
Easy roast methode
Easy Roast Methode Tegenwoordig worden veel koffiebonen op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om koffiebonen te bereiden, is het zogenaamde roosteren. Ook wel een vertraagde vorm van branden. Branden volgens de easy roast methode betekent dat het roosteren langer duurt, waardoor elke koffieboon de tijd krijgt om zich qua smaak en aroma optimaal […] Lees meer
Door deze methode krijgt de koffie zijn specifieke bruine kleur en worden de aroma’s optimaal doorontwikkeld. Het proces wordt geoptimaliseerd via de computer, zodat kwaliteit en efficiëntie 100% effectief zijn en er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Na het branden wordt van elke charge een monster genomen, zodat we de kleur kunnen controleren met de kleurmeter.

3. Verpakken

Direct na het branden wordt de koffie in een duurzaam jasje gestoken door de automatische verpakkingsmachine. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aroma behoudende folie met ventiel. Daardoor kan de vers gebrande smaak en het aroma van de koffie worden gewaarborgd. De folie is zo duurzaam mogelijk geproduceerd, vrij van metaal en recyclebaar.  Al onze verpakkingen zijn immers ontworpen naar de recycle-eisen. Na gebruik kan die verpakking dus bij het plastic afval. Hierdoor wordt CO2-uitstoot verminderd en het milieu minder belast. Maar daar blijft het niet bij: om de CO2 die vrijkomt nog meer te compenseren, steunen wij een klimaatproject van Climate Neutral Group.

4. Opslag en levering

Na het verpakken gaat de koffie naar het magazijn. Wij hoeden een werkvoorraad van 10 dagen aan. Zo heeft de koffie een rustperiode en krijgt het de tijd om de optimale smaak en aroma’s te ontwikkelen. Zo kan onze koffie vers gebrand geleverd worden.

5. Voedselveiligheid

Koffie is natuurlijk een product dat geconsumeerd wordt. Daarom is de voedselveiligheid het grootste belang. Onze bonen worden tijdens het gehele productieproces getransporteerd via een gesloten systeem. We werken met een kwaliteitshandboek volgens Food Safety System Certification 22000. Het certificaat wordt jaarlijks geüpdatet en uitgegeven door Bast Kwaliteitsbeheer.

BEKIJK AL ONZE STAPPEN VAN GROEN NAAR GELUK:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan