ONZE TOEKOMST

Hesselink Koffie breidt uit

Begin 2019 gaat Hesselink Koffie verbouwen.  Gerrit Hesselink, de drijvende kracht achter ons familiebedrijf, wil het duurzaamste pand in Gelderland realiseren. In het nieuwe pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal.

‘Hesselink Koffie schenkt geluk’ is onze pay-off. En dat is niet zomaar. Wij willen iedereen gelukkiger laten worden van koffie. Dat geldt voor koffieliefhebbers zoals u, onze medewerkers en natuurlijk de koffieboeren waar het allemaal begint. Daarom loopt maatschappelijk verantwoord ondernemen als een rode draad door onze bedrijfsvoering. Ook de plannen voor de nieuw- en verbouw zijn geschetst met aandacht voor mens en milieu. Wij hopen met al deze toepassingen een inspiratiebron te zijn voor andere bedrijven waardoor de wereld langzaam steeds verder verduurzaamt. Dan is eerlijke koffie niet alleen weggelegd voor onze generatie, maar ook alle generaties daarna.

Volledig duurzaam bedrijfspand

Bij de plannen van ons nieuwe pand hebben wij in iedere situatie de meest duurzame keuze gemaakt en daardoor bijvoorbeeld gekozen voor Cradle to Cradle; de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van duurzaam kwaliteitsmateriaal dat zijn waarde behoudt en daardoor vaker dan een enkele keer volledig gebruikt kan worden. Daarnaast worden er tijdens de verbouwing niet alleen uitsluitend duurzame, maar vooral zo min mogelijk materialen gebruikt en worden materialen van de twee huidige bedrijfspanden opnieuw toegepast. Deze keuzes sluiten geheel aan op de belangrijkste principes van circulariteit – Reduce, Re-use en Recycle – waardoor Gerrit liet inspireren. Het ultieme streven is het realiseren van een energieneutraal ‘all-electric’ bedrijfspand met een tuin -passend in de natuurlijke omgeving- om vervolgens, met alle innovaties, de BREEAM-NL Excellent certificering te behalen. Dit is hét keurmerk waarmee grootschalige renovaties worden beoordeeld op hun duurzaamheidsprestatie en zien wij als de kers op de taart, het koekje bij de koffie.

Hesselink Koffiehub

Want koffie brengt mensen bij elkaar. Het zorgt ervoor dat mooie herinneringen ontstaan én gedeeld worden. Koffie zorgt voor een verbintenis. Daarom wordt ons nieuwe pand voorzien van een ‘Koffiehub’. Dit is een plek waar men kan genieten van een heerlijke kop koffie, rustig kan flexwerken, bedrijven samenkomen en zich kunnen laten inspireren. Maar de Koffiehub wordt ook een plek waar mensen met een passie voor koffie, en een afstand tot de arbeidsmarkt, de mogelijkheid krijgen om weer een stap dichterbij te zetten.

Gerrit Hesselink vertelt vol passie over de komende verbouwingen

Architect Gabriel Korenhof aan het woord over de verbouwing

Bekijk hier een sneakpreview van hoe ons pand eruit komt te zien

De officiële opening van de verbouwing

Gerrit gaat de bouwplaats op

Laatste recente bouwvlog

Volg de vlogs

Begin 2019 start de grote verbouwing. Om iedereen een impressie te geven van deze bijzondere verbouwing, vertelt Gerrit in zijn vlogs onder andere hoe de plannen tot stand zijn gekomen, wat er precies gaat gebeuren en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.

Bekijk onze persberichten

Tijdens de verbouwing versturen wij regelmatig persberichten over de stand van zaken. Wilt u deze (terug) lezen? Klikt u dan op de button van het persbericht.

Ook duurzame koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze duurzame koffiebonen? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

HESSELINK KOFFIE UITPROBEREN?

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken