KOFFIEBRANDERIJ HESSELINK KOFFIE

Hesselink Koffie is een modern familiebedrijf met een kleurrijk verleden.

Koffiebranderij Hesselink

Hesselink Koffie is de enige grote familiebranderij in Nederland en daarmee uniek in zijn soort. Al vier generaties kunnen wij onszelf kwaliteitsleverancier van koffie noemen. En dat niet alleen; Hesselink Koffie is ook nog eens Hofleverancier.

Sinds 1885 is Hesselink Koffie actief in de koffiebranche. J.W. Hesselink legde destijds de fundamenten voor zijn winkel in koloniale waren, waaronder koffie en thee. In 1922 werden twee zoons in de zaak opgenomen. Sinds die tijd heet het bedrijf J.W. Hesselink & Zn.

Historie Hesselink Koffie Locatie

In de jaren ‘30 legde Hesselink zich steeds meer toe op het produceren van koffie en werd ook voorverpakte en voorgemalen koffie verkocht. Na de Tweede Wereldoorlog moesten de kleine kruideniers plaatsmaken voor supermarkten. Hesselink Koffie speelde hier op in door koffie te gaan produceren voor de horecasector. Zo kon het familiebedrijf blijven voortbestaan.

Heden

Vandaag de dag staat de vierde generatie aan het roer van Hesselink Koffie. Waar zijn overgrootvader het bedrijf twee eeuwen geleden leidde vanuit één winkel, heeft directeur Gerrit Hesselink inmiddels meerdere vestigingen in het land. Het hoofdkantoor van Hesselink Koffie staat in Winterswijk, daarnaast heeft Hesselink Koffie ook een vestiging in Amsterdam en Best.

Het hoofdkantoor aan de Rondweg Zuid in Winterswijk beschikt over een toonaangevend Coffee Coaching Center, waar klanten en relaties meer te weten kunnen komen over de herkomst van de koffie en de optimale bereidingswijze. Maar bovenal in het Coffee Coachings Center uiteraard de meest geschikte plek om de ambachtelijke koffie van Hesselink Koffie te kunnen proeven.  De machines die Hesselink Koffie verkoopt zijn hier eveneens uitgebreid te testen.

Hesselink Koffie staat voor aandacht. Onze medewerkers stralen dit uit in hun enthousiasme en klantgerichtheid. Met kennis en passie voor het vak staan zij u graag te woord. Hesselink Koffie heeft een landelijke dekking, maar een regionale en persoonlijke focus.

Hesselink Koffie kenmerkt zich door zijn vooruitziende blik, gevoed door zijn rijke verleden. Op basis van de behaalde resultaten blijft men werken aan innovaties voor de toekomst. De ambitie voor de toekomst ligt hoog; naast het vergroten van de naamsbekendheid en de groei in het horecasegment, focust Hesselink Koffie zich nu ook op het bedrijfsleven. Gerrit Hesselink speelt hiermee in op de toenemende behoefte naar kwaliteitskoffie.

Om het Hesselink Koffie ook achter de schermen mee te laten groeien met de plannen voor de toekomst wordt er dagelijks actief gekeken naar het verduurzamen van inkoop- en productieprocessen.

Historie Hesselink Koffie Innovatie

Hesselink Koffie hecht groot belang aan een duurzame koffieboon. Sinds 2016 is al onze koffie 100% Rainforest gecertificeerd. Onze Fingerprinted koffie is onze duurzaamste koffie: deze is zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd. Door Rank a Brand  zijn we zelfs bekroond als eerste Nederlandse koffiebranderij met een A-label voor duurzaamheid.

Een derde speerpunt van Hesselink Koffie is het certificaat ISO 14001 te bemachtigen. ISO 14001 is een toonaangevend certificaat op het gebied van milieumanagementsystemen.

Hesselink Koffie uitproberen?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Klik hier om één kilo gratis koffie aan te vragen.

HESSELINK KOFFIE GRATIS UITPROBEREN?

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken