infographic

1 Verduurzamen parkeerterrein
Om ook de ‘weg’ naar Hesselink Koffie te verduurzamen, wordt ons parkeerterrein voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. Op deze manier wordt het rijden met elektrische auto’s naar Hesselink Koffie toe gestimuleerd.

2 Materialen hergebruiken
In het kader van circulair bouwen, wordt er zoveel mogelijk materiaal hergebruikt. Daarom worden de klinkers en kozijnen opnieuw gebruikt.

3 Duurzame gevel
Een ander principe van circulair bouwen is recyclen. De gevel van het pand wordt daarom gemaakt van duurzaam hout, dat geschikt is voor hergebruik. Zo gaat er geen materiaal verloren.

4 Tuin met retentievijver, insectenhotel en vogelkasten
De tuin wordt voorzien van een retentievijver met afgestemde vegetatie, insectenhotel en vogelkasten. In de retentievijver wordt hemelwater opgevangen en vertraagd afgevoerd. De vegetatie houdt het opgevangen water helder. Het insectenhotel en de vogelkasten bieden onderdak aan nuttige insecten en vogels die het ecologisch evenwicht van de omgeving behouden.

5 Verwarming en verkoeling door warmtepompen
In ons pand zorgen warmtepompen voor verwarming en verkoeling van de ruimtes. Deze zogenoemde warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit en niet door gas. Hierdoor wordt onze CO2-uitstoot verlaagd en is ons pand CO2-neutraal.

6 Sedumdak voor isolatie
Een deel van het dak wordt voorzien van sedum. Dit zijn vetplantjes die goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Deze duurzame vorm van dakbedekking gaat lang mee en werkt isolerend. In de winter beschermt het tegen kou en in de zomer houdt het de warmte tegen.

7 Produceren eigen energie door zonnepanelen
Bij Hesselink Koffie produceren wij onze eigen energie. Dit doen we door middel van de 390 zonnepanelen op ons dak. Dit is niet alleen duurzaam, het verlaagt ook nog eens onze CO2-uitstoot.

8 Koffiehub zorgt voor verbinding
Binnen Hesselink Koffie denken we ook aan de mens. Ons nieuwe bedrijfspand wordt voorzien van een ‘KoffieHub’. Hub staat voor verbinden. De KoffieHub verbindt dan ook de twee panden met elkaar. Dit is tevens ook de plek waar bezoekers zich met elkaar kunnen ‘verbinden’ door hier samen te werken of kennis te delen.

Alles weten over de verbouwing?

Begin 2019 zal de verbouwing van start gaan. Om dit bijzondere project niet ‘zomaar’ voorbij te laten gaan, vlogt Gerrit Hesselink over de ontwikkelingen van zijn duurzame droompand. Klik hieronder voor meer informatie en alle vlogs over de verbouwing.

9 Koffiehub = samenkomen, inspiratie opdoen en kennis delen
De ‘KoffieHub’ is dus een plek waar de professional kan samenkomen, kennis kan delen en kan genieten van Hesselink Koffie. Ook kan men hier rustig flexwerken en inspiratie opdoen.

10 Hergebruik van regenwater
Het regenwater dat neervalt op ons dak, vangen wij op en hergebruiken wij voor onder andere het besproeien van het groen.

11 Samenwerking AGEM voor groene energie
Wij werken samen met de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM). Bekijk hier wat ze precies doen. De samenwerking met AGEM levert zowel ons als de leverancier groene energie op. Op het moment dat we energie tekort komen, kopen we het bij hen groen in. Hebben wij energie over, dan leveren wij het terug aan de lokale omgeving

12 Lichtkoepels voor natuurlijk daglicht
Op het dak van de productieruimte komen lichtkoepels die zorgen voor natuurlijk daglicht. Door deze lichtkoepels, hoeven we minder lampen te gebruiken en besparen we energie. Daarnaast werkt het daglicht prettiger voor werknemers.

13 LED verlichting
Ons hele pand is voorzien van LED verlichting. LED is energiezuinig en heeft een lange levensduur.

14 Afval scheiden
Hesselink Koffie biedt alle afval zoveel mogelijk gescheiden aan. Zo scheiden wij bio, folie, papier en restanten.

15 Hergebruik restwarmte voor verwarming
Ons pand is uitgerust met een Heat Recovery Systeem dat gebruik maakt van de restwarmte die tijdens het brandproces vrijkomt. Nu gaat deze warmte vaak door de schoorsteen naar buiten, maar Hesselink Koffie hergebruikt het om het pand mee te verwarmen.

16 Smart bestelsysteem
Voor het bezorgen van onze koffie, maken wij gebruik van een smart bestelsysteem. De bezorgadressen worden uit een klantenbestand gehaald en de computer berekent de meest efficiënte, duurzame route. Door de vooraf bepaalde route, voorkomen we extra CO2 uitstoot.

17 Elektrische laadpalen E-bike
Om medewerkers te stimuleren om met de (elektrische) fiets naar het werk te komen, plaatsen wij in de fietsenstalling een oplaadpunt voor de E-bike.

Ook duurzame koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze duurzame koffiebonen? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

HESSELINK KOFFIE UITPROBEREN?

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken