DUURZAAM EN 100% EERLIJK

Lees hier alles over onze duurzaamheidsambitie en -activiteiten

Duurzaamheid onder een dak

Binnen Hesselink Koffie speelt duurzaamheid een zeer belangrijke rol. Wij voeren dit door in alle aspecten van onze bedrijfsvoering. Hesselink Koffie hoopt met al haar toepassingen een inspiratiebron te zijn voor anderen, waardoor de wereld langzaam steeds verder verduurzaamt. Dan is eerlijke koffie niet alleen weggelegd voor onze  generatie, maar ook alle generaties daarna. Op deze pagina vindt u een samenvatting van al onze duurzame activiteiten.

Klimaatverandering en CO2-emissies

Hesselink Koffie staat voor duurzame CO2-neutrale koffie, in elke zin van het woord. Wij gaan dan ook ver als het gaat om het terugdringen of compenseren van onze CO2-uitstoot. Op onze website Van Groen Naar Geluk kunt u lezen wat wij daar allemaal aan doen. Voor de distributie van koffie werkt Hesselink Koffie samen met distributeur Seabridge, een logistiek centrum en distributieplatform van ‘groene’ koffie. Alles gebeurt op een CO2-neutrale wijze dankzij de groene energie die ter plaatse via fotovoltaïsche panelen wordt opgewekt. Het gas dat we gebruiken voor het branden van onze koffie kopen we duurzaam in. Daarnaast wekken we onze eigen energie op door middel van zonnepanelen en kopen we, als het nodig is, op donkerdere dagen onze energie groen in. Hebben we een overschot aan energie, dan geven we dit terug aan de plaatselijke omgeving. Lees hier meer over het zelf opwekken van energie en inkoop en teruggeven van groene stroom en onze CO2-compensatie (in de keten). 

Milieubeleid

Hesselink Koffie werkt enkel samen met partijen die aangesloten zijn bij de vooraanstaande koffiekeurmerken: Rainforest Alliance, Max Havelaar Fairtrade en SKAL-biologisch. Alle koffie van Hesselink Koffie is dan ook 100% gecertificeerd.

Voor onze Gran Gusto lijn gebruiken wij 100% gecertificeerde koffie dat wordt gegarandeerd met het RFA-certificaat (Rainforest Alliance keurmerk). Onze Fingerprinted koffielijn is onze meest duurzame koffie. Deze draagt zowel de Fairtrade certificering van Max Havelaar als de SKAL-certificering. Dit maakt onze Fingerprinted koffie niet alleen duurzaam, maar ook biologisch.

Rainforest Alliance
Het Rainforest Alliance Certified keurmerk garandeert dat de koffiebonen op een duurzame wijze zijn geproduceerd, met respect voor de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Hiermee zijn we er zeker van dat niet alleen de eindgebruiker, maar ook de producent gelukkig wordt van koffie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Max Havelaar Fairtrade
Max Havelaar Fairtrade werkt vanuit de overtuiging dat je beter eerlijke handel kan drijven met ontwikkelingslanden dan dat je giften schenkt. De koffieboeren krijgen een eerlijke minimumprijs voor hun koffie, waardoor zij inkomenszekerheid hebben. Met de Fairtrade certificering wordt meegewerkt aan een eerlijke handelsketen en wordt voorheen kansarme boeren een beter bestaan geboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verpakking waar de koffie in komt, is 100% aluminium vrij. Dit zorgt er namelijk voor dat het milieu minder wordt belast. Daarnaast zijn onze verpakkingen volledig recyclebaar en worden ze vervaardigd met kunststoffolie, bestaande uit 13% polyester en 87% polyethyleen. Doordat de verpakking een hoge calorische waarde heeft, komt er bij de verbranding van de verpakking evenveel energie vrij als bij de productie van de verpakking. Op deze manier geeft Hesselink Koffie energie terug aan de aarde. In 2017 zijn wij tevens overgegaan op 100% metaalvrije verpakkingen. Dit leverde een besparing van 4,2% minder CO2 uitstoot op.

 

Arbeidsomstandigheden, Fairtrade en duurzame handel

Om het streven naar duurzaamheid meer kracht bij te zetten, is de Hesselink Koffie Foundation in het leven geroepen. Door het steunen van diverse duurzaamheidsprojecten, willen wij de arbeidsomstandigheden van boeren op de koffieplantages en families in koffieproducerende landen verbeteren. Oktober 2018 heeft Gerrit Hesselink een bezoek gebracht aan drie projecten die de Hesselink Koffie Foundation afgelopen jaren gesteund heeft. Lees hier alles en bekijk de resultaten van het project van Fundación Amigos del Cafe in La Campa in Hondurasbekijk hier het project in El Conacaste in Guatemala van Habitat for Humanity via de Efico Foundation. Het nieuwste project, gestart in 2019, in Buena Vista las Flores voorziet 45 families van sanitaire benodigdheden, rookvrije ovens en waterfilters, ook wel Healthy Home Kits.

Rapport CO2-uitstoot

Uiteraard willen we ook weten wat het effect is van de milieubesparende maatregelen die wij nemen. Daarom vindt u in dit rapport hoe onze CO2 uitstoot in 2015, 2016 en 2017 is geweest en hoe deze is opgebouwd. Ook vindt u hier meer informatie over hoe wij de CO2 uitstoot in de supply chain proberen te verminderen.

Gerrit Hesselink Kenia

WIJ HEBBEN ONS AANGESLOTEN BIJ DE VOLGENDE INSTANTIES

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken