...NAAR BRANDEN...

VAN GROEN NAAR GELUK

Het brandproces

Het brandproces van de koffie is het meest bepalend voor de uiteindelijke smaak. Tijdens het brandproces komt veel restwarmte vrij. Door gebruik te maken van moderne apparatuur en nieuwe technieken kan het brandproces van de koffie op een zeer efficiënte manier gebeuren. Het brandingsproces Bij Hesselink Koffie is volledig geautomatiseerd en verloopt volgens de nieuwste techniek. Dit draagt er aan bij dat Hesselink Koffie tot 95% minder water verbruikt in het koffieproductieproces.

De branderij is voorzien van hoogwaardige isolatie, wordt verlicht door LED-verlichting en is uitgerust met een Heat Recovery Systeem dat gebruik maakt van de restwarmte die tijdens het brandproces vrijkomt. Nu gaat deze warmte vaak door de schoorsteen naar buiten, maar Hesselink Koffie herbruikt het om het pand mee te verwarmen. Ook wekken ze zelf groene energie op middels 390 zonnepanelen op ons dak.

DUURZAME ENERGIEBRON

Wij gebruiken gas als energiebron om onze koffie te branden. Dit gas kopen wij duurzaam in: de CO2-uitstoot die we hiermee veroorzaken, wordt gecompenseerd. Dit doen we onder andere door het steunen van klimaatprojecten van Climate Neutral Group.

Daarnaast hebben we elektrische energie nodig tijdens ons gehele productieproces. Wij zijn trots op het feit dat we onze eigen elektriciteit opwekken met 390 zonnepanelen op het dak van onze branderij. Deze zonnepanelen zijn goed voor circa 80.000 kWh per jaar, waarvan we 20% retour leveren in het net. Hierdoor wordt onze CO2-footprint nog verder verkleind.

Daarnaast werken we samen met AGEM. De Achterhoekse Groene Energie Maatschappij. Op het moment dat we energie tekort komen, kopen we groen bij. Hebben wij eventueel opgewekte energie over, dan geven wij deze in het weekend terug aan de lokale omgeving. Lees hier meer over AGEM.

HESSELINK KOFFIE GRATIS UITPROBEREN?

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken