Even voorstellen: Eric Weging

In 2006 verliet Eric Weging de horeca en was het volgens hem tijd voor ‘een nieuwe uitdaging’. Deze uitdaging vond hij uiteindelijk bij Hesselink Koffie. Hij vervult alweer veertien jaar de functie van Accountmanager en is verantwoordelijk voor de regio Oost-Nederland.

 

Jarenlang werkte Eric bij een theater, maar toch wilde hij uit het zogenoemde ‘horecawereldje’. Een vacature voor Accountmanager bij Hesselink Koffie veranderde dat ook daadwerkelijk. “De horeca is heel leuk, maar op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je iets anders wilt doen. Je gaat dan toch iets serieuzer nadenken over de toekomst. Ik had altijd al veel passie voor koffie, dus toen ik de vacature tegenkwam, leek mij dit een goede, nieuwe uitdaging.”

Productkennis en goede relatie met klant

Door de jaren heen is hij in het ‘vak’ gerold. “In het begin bracht ik samen met een aantal andere medewerkers elke kilo koffie zelf naar de klant. Hierdoor bouwde ik een goede relatie op met leveranciers en klanten, want ik zag ze altijd in real-life. Daarnaast leerde ik ook steeds meer over het product zelf en nam de passie voor koffie toe. Drie factoren die belangrijk zijn binnen Hesselink Koffie: productkennis, passie en een goede relatie met de klant.”

Passie voor koffie

De passie voor koffie zit dan ook diep. “Koffie is zo’n mooi natuurproduct. Dat ik elke dag met dit mooie premium product werk en onze klanten mag adviseren over wat wij aanbieden, vind ik geweldig. Of het nou een grand café of ICT-bedrijf is; zij zijn allen op zoek naar goede koffie. Als ik dat dan kan aanbieden, word ik daar heel gelukkig van.”

Hesselink DNA

Dat is echter niet het enige waar hij gelukkig van wordt. “Ik vind het mooi dat ons bedrijf zo’n mooie professionele groei heeft doorgemaakt. Dit bewijst dat we nog steeds allemaal datzelfde stuk Hesselink DNA hebben en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Kijk, lekkere koffie is een ding, maar de smaak en het leveren van kwaliteit is het allerbelangrijkste. Dat onze koffie dan ook nog eens duurzaam is en wij ernaar streven dat iedereen gelukkig wordt van koffie, dat maakt de cirkel helemaal rond.”

Ook Hesselink Koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Recommended Posts

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken