DUURZAME FINGERPRINTED KOFFIE

Altijd vanuit een betrouwbare en duurzame bron bij Hesselink Koffie

Teruggeven aan de gemeenschap – Fingerprinted

Fingerprinted Sustainable Koffie is de meest duurzame koffie van Hesselink. Het is een kwaliteitskoffie, zoals u van Hesselink gewend bent, maar met nóg meer rendement voor de producent.

De koffie uit de Fingerprinted lijn is namelijk dubbel gecertificeerd en beschikt over een Max Havelaar Fair Trade certificering  en een biologische SKAL-certificering.

Duurzame koffie certificering

Rainforest Alliance

Rainforest AllianceHesselink Koffie produceert 100% Rainforest gecertificeerde koffie, wat wordt gegarandeerd met een RFA-certificaat. Het Rainforest Alliance Certified keurmerk garandeert dat de koffiebonen op een duurzame wijze zijn geproduceerd, met respect voor de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Hiermee zijn we er zeker van dat niet alleen de eindgebruiker, maar ook de producent gelukkig wordt van koffie.

Fairtrade

Max Havelaar Fair TradeDe Fingerprinted  koffie van Hesselink Koffie bestaat uit Fairtrade koffiebonen, in Nederland ook wel bekend onder de naam Max Havelaar. Dit betekent dat de koffie is geproduceerd met respect voor mens en milieu. De koffieboeren hebben een eerlijke prijs voor hun koffie gekregen waardoor zij kunnen investeren in een duurzame toekomst. Hiermee draagt Hesselink Koffie bij aan een hogere levensstandaard voor de boeren in koffieproducerende landen.

Biologisch

skal_150x150Tevens is de Fingerprinted koffie biologisch, wat wordt gegarandeerd met een SKAL-certificering. SKAL is de Nederlandse toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Bij het verbouwen van biologische koffie staat het belang van biodiversiteit voorop, zodat de koffie niet alleen goed is voor ons, maar ook voor Moeder Natuur.

Hesselink Koffie Foundation

Met de afname van Fingerprinted koffie steunt uw horeca-onderneming de Hesselink Koffie Foundation; van elke verkochte kilo koffie wordt € 0,25 afgedragen. Vanuit de Hesselink Koffie Foundation worden verschillende duurzaamheidsprojecten in binnen- en buitenland gesteund die betrekking hebben op één van de aspecten uit de koffie Sustainability Grid.

HESSELINK KOFFIE UITPROBEREN?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

WIJ HEBBEN ONS AANGESLOTEN BIJ DE VOLGENDE INSTANTIES

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken