CLIMATE NEUTRAL GROUP

Hesselink Koffie mag zichzelf klimaatneutraal noemen

Samenwerken met Climate Neutral Group

Climate Neutral Group helpt bedrijven klimaatneutraal te ondernemen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van klimaatproblemen wereldwijd. Klimaatneutraal betekent dat de CO2 die ze uitstoten tijdens het ondernemen en produceren volledig wordt gecompenseerd. Ofwel, dat er 0% uitstoot is en bedrijven geen negatieve impact hebben op het klimaat. Om klimaatneutraal te worden heeft de Climate Neutral Group diverse klimaatprojecten opgezet waar bedrijven CO2-credits voor kunnen kopen zodat ze hun CO2 kunnen compenseren. Hesselink Koffie steunt zo’n dergelijk project.

Duurzamere wereld

Er wordt in dit project geïnvesteerd via carbon credits, ofwel CO2-credits. Elke credit die Hesselink Koffie koopt, zorgt voor een afname van 1 ton CO2. De bevolking in Tanzania, Oeganda en Kenia kookt voornamelijk op open houtvuur, wat slecht is voor de gezondheid en het milieu. Door de aankoop van carbon credits is het mogelijk om biogasinstallaties in deze landen aan te leggen waardoor de CO2-uitstoot verminderd, bomen worden gespaard en de lokale bevolking erop vooruit gaat. Op de lange termijn zorgt het ook voor een duurzamere wereld. Door op deze manier te investeren compenseert Hesselink Koffie haar CO2-uitstoot die bijvoorbeeld vrijkomt door het branden, vervoeren of de verpakking van koffie. Hier vindt u meer informatie over het Afrika Biogasproject in Oeganda. Daar zijn al diverse resultaten geboekt.

Keurmerk ‘klimaatneutraal product’

Omdat Hesselink Koffie evenveel compenseert als ze aan CO2 uitstoten mag Hesselink Koffie het keurmerk ‘klimaatneutraal product’ van Climate Neutral Group dragen en zichzelf klimaatneutraal noemen.

Sustainable Development Goals

Samen met Climate Neutral Group werkt Hesselink Koffie mee aan de reductie en compensatie van CO2-uitstoot én leveren ze tevens een bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De VN heeft 17 doelen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat er een eind komt aan onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Dit project zorgt voor een beter klimaat en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking.

Copyright: Steven Torginn

 

Begin met typen en druk 'Enter' om te zoeken