Even voorstellen: Renger Brouwer

Een van zijn vroegste koffieherinneringen stamt terug uit de tijd dat Renger Brouwer nog met z’n ouders op vakantie ging. Als tienjarig jongetje zag hij hoe zijn ouders destijds met een percolator koffie zetten. Een intrigerend aanzicht. Toch had hij op dat moment nog niet zoveel met koffie. Dat is ondertussen veranderd, want als vertegenwoordiger van Hesselink Koffie is hij dagelijks met onze koffie bezig.

Dat koffie hem inderdaad niet zoveel deed, blijkt wel uit de leeftijd waarop hij begon met koffiedrinken. “Pas toen ik de leeftijd van dertig bereikt, nam ik mijn eerste slokken”, lacht hij.

Zwarte goud

“Voordat ik neerstreek bij Hesselink Koffie was WMF mijn basis. In die tijd had ik gewoon niet zoveel met koffie. Koffie was gewoon koffie. Pas na jaren begon ik de smaak van het zwarte goud langzamerhand te ontdekken en ging ik mezelf beter ontwikkelen in het drinken van koffie.” Inmiddels is hij daarin een pro en gaan er op een dag heel wat sterke koppen koffie in. “Ik ben gewoon niet zo van die slappe hap. Eerlijk gezegd heb ik daar zelfs een beetje een hekel aan. Koffie heeft gewoon body nodig, dan kan ik er echt van genieten.”

Genieten

Maar dat is niet het enige waar hij van geniet. “Weet je waar ik echt blij van word? Als een klant tevreden is met zijn afgesteld machine en dat hij of zij daardoor de beste koffie kan zetten. Die ik dan vervolgens op mag drinken,” lacht hij.

Eigen koffiezaak

Wat niet zoveel mensen over hem weten is dat hij niet alleen een vertegenwoordiger pur sang is, maar ook een echté Brabander, levensgenieter én horecaman. “De horecabranche wakkert wel iets in mij aan. Een bepaald soort enthousiasme. Ik heb heel veel in de horeca gewerkt, maar door de jaren heen is dat natuurlijk afgenomen. Maar als we het dan toch over koffie, horeca en dromen hebben. Ik zou het liefste een eigen koffiezaak hebben. Echt zo’n brasserie, waar het product koffie centraal staat.”

Ook Hesselink Koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan